dimecres, 18 de maig del 2011

FESTA MAJOR PETITA!

JA HI SOM!


Cada any se celebra a Vacarisses la Festa Major Petita amb motiu de la festivitat del nostre patró, Sant Felip Neri, el 26 de maig.
Coincidint amb aquestes dates i durant tot el cap de setmana la Colla Gegantera de Vacarisses, amb col·laboració amb l’Ajuntament de la nostra vila,  realitzem una sèrie d’activitats per potenciar la Festa, la participació i la cohesió entre la ciutadania.

  • Per començar realitzem la nostra XXIIa. Trobada de Colles Geganteres, que aquest 2011 són 15 les Colles convidades a la cercavila que tindrà lloc dissabte a la tarda.
  • A quarts de nou ens reunirem per sopar, al voltant de 500 persones, a la Fàbrica. 
  • Un cop acabat el sopar tindrem un convidat de luxe: dues pantalles de vídeo que retransmetran la final de la Lliga de Campions amb el Barça–Manchester, comença la traca grossa.

Ja ho diu la llegenda, el noble feudal del castell de Vacarisses comparteix una gran vaca amb tota la població per pal·liar la fam que castigava les nostres terres. A partir de tres quarts de dotze de la nit, s’iniciarà la 4a Baixada de la Vaca on el nens i nenes de sisè de primària, els Timbalers i el Diables de Vacarisses acompanyaran la vaca Xula des del Castell del Virrei Amat fins la instal·lació de la Fàbrica on començarà la cuita i vigília de la Vaca.

Més de dotze hores després de començar la cocció passarem a tallar i coure la carn neta i polida per donar de menjar a més de 350 afamats comensals que gaudiran, juntament amb els membres de la Colla Gegantera de Vacarisses, d’un final de festa de germanor.

Us hi esperem! 

SALUT i GEGANTS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada