dilluns, 27 de maig del 2013

VALORACIÓ XXIV TROBADA I VI BAIXADA I APLEC DE LA VACA

El passat cap de setmana, 18 i 19 de maig, va tenir lloc a Vacarisses la XXIVa Trobada Gegantera i la VIa edició de la Baixada i Aplec de la Vaca.

Malgrat les inclemències climàtiques, les celebracions eucarístiques, el forçat canvi de data i no estar inclosos en la Festa Major Petita, la festa va congregar nou colles d’arreu de Catalunya. La plantada inicialment es va fer al recinte municipal de La Fàbrica, però quan el temps ens ho va permetre, les gralles, els tabals, els gegants i gegantons van recórrer els carrerons del nucli de la vila.


Aquest any, a més a més, per commemorar el 20è aniversari dels Grallers de Vacarisses, vam tenir el plaer de sentir el grup ELS GRALLERS DE QUATRE TONDA, que ens van oferir un repertori musical de grups actuals al so de la gralla, el tabal i altres instruments de música tradicional catalana.
El sopar va ser un èxit i vam acompanyar les postres i el cafè amb el so del grup convidat i de les intervencions musicals d’alguna de les colles.

Per arrodonir la vetllada, ja sense pluja, vam poder gaudir d’una mostra escènica a càrrec de la Colla de Diables de Vacarisses, representant la llegenda de la baixada de la vaca. Tot seguit el cant del Cor de Vacarisses, l’encesa de torxes, el descens de la vaca amb els alumnes de 6è i els gegants, el so de Vacatukada i dels Timbals de Can Serra i el Ball de l’ós dinamitzat per l’Esbart de Vacarisses van ser el punt de partida d’una llarga nit de “cocció”. Vuit hores a foc lent que volta rere volta permetien coure la vaca i deixar-la a punt per poder-la assaborir al cap d’unes hores. Un bon brou de verdures va donar el toc final.
Una festa que es gaudeix amb complaença dins el poble, fent partícips els vilatans, és a dir, una jornada festiva en un entorn de tradició i popularitat.
Només ens queda agrair especialment la fidelitat de les colles en assistir sense recança a la nostra convocatòria en una tarda que prometia llamps, trons i pluja a dojo. També un públic reconeixement a totes les entitats culturals que han cregut i han volgut fer de la festa una jornada de lleure per a tots i de tots, sense oblidar els vilatans que ens han acompanyat. I per acabar, el treball fet com a equip mostra cohesió i voluntat de tirar endavant. Felicitats colla!
Bé, i sense més, tots quedeu convidats per a la propera edició.

Fins al maig del 2014!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada