dilluns, 13 de maig del 2013

XXIVa TROBADA GEGANTERA. VIa BAIXADA DE LA VACA

Com cada any se celebra a Vacarisses la Festa Major Petita amb motiu de la festivitat del nostre patró, Sant Felip Neri, el 26 de maig.


Aquest any, però, iniciem la festa major un cap de setmana abans, el 18 i 19 de maig, amb la XXIVa Trobada Gegantera de Vacarisses. Durant tot el cap de setmana la Colla Gegantera de Vacarisses, amb la col·laboració de diferents entitats culturals i l’Ajuntament de la nostra vila,  realitzem una sèrie d’activitats per potenciar la Festa, la participació i la cohesió entre la ciutadania.
La plantada de gegants serà a les 17.30h a la plaça Joan Bayà i la cercavila començarà a les 18.30h. Des d’allà ens desplaçarem pel nucli urbà, acompanyats de vuit colles més (IGUALADA – Bisbalet, MANRESA - El Xup, PONTS, SANT  FELIU  DE  GUÍXOLS, SANT  JULIÀ  DE  VILATORTA, SANT  VICENÇ  DELS  HORTS, VILANOVA  DEL  VALLÈS, VILASSAR  DE  DALT), dels Grallers de Vacarisses i del grup de grallers Ministrils del Sabre, grup convidat per commemorar el 20è aniversari dels Grallers de Vacarisses.
A quarts de nou ens reunirem per sopar i continuar amb la gresca, que continuarà sent amenitzada pel grup Ministrils del Sabre.

I des de ja fa sis edicions la cosa no acaba aquí! Com ja recull la tradició oral, el noble feudal del castell de Vacarisses comparteix una gran vaca amb tota la població per pal·liar la fam que castigava les nostres terres. Darrere la BAIXADA I LA CUITA DE LA VACA hi ha quelcom més que la gresca i la ballaruca. S'hi recull la voluntat d'implicar els vilatans, de posar en peus tot el municipi, de fer partícips la resta d'entitats que hi ha a la vila; tot plegat cercant arrels culturals i de lleure que ens facin més vacarissencs.
Al voltant de les 23 hores del dissabte, dia 18 de maig, serà el torn dels Diables de Vacarisses els Vacatukada i els Timbalers de Can Serra, que des de la Plaça Joan Bayà convocaran tot el poble per fer el seguici de la vaca, acompanyant-nos fins als peus del Castell d’en Virrei Amant. Des d’aquí una corrua de nens i nenes de sisè de primària de les dues escoles municipals portant les torxes enceses desfaran els carrers del nucli urbà. La música d'inici va a càrrec del Cor de Vacarisses.
Les torxes permetran encendre la foguera i l’Esbart de Vacarisses obrirà la nit amb el Ball de l’Ós, seguit d’una actuació conjunta de Vacatukada i Timbalers de Can Serra. Una nit que promet!
Després de dotze hores de cocció passarem a tallar i coure la carn i a quarts de tres... tots a taula!
Recordeu que els tiquets per poder menjar vaca i/o botifarra els trobareu a Cal Perdet o bé a la paradeta de venda dels geganters. Els preus es mantenen com l'any passat: 10€ vaca i 5€ botifarra. No oblideu portar els plats, els coberts i els vasos. La beguda la podeu adquirir en el servei de bar o bé us la podeu portar de casa. Ah! No oblideu el pa!

BON PROFIT a tothom!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada